زمانی که در اشتوتگارد صحبت از فناوریهای روز مرسدس بنز شد، مقامات مطلع این شرکت اعلام کردند که کمپانی مادر "دایلمر" قصد دارد تا نزدیک به ۱۴.۵ میلیون یورو را صرف پروژه های "تحقیق و توسعه" کند. حدود نیمی از این بودجه صرف فناوریهای سبز و حدود ۵.۴ میلیارد یورو به پروژههایی تحت عنوان "خودروهای تنها" میرسد.
به گزارش عصر ایران اشتارک مدیر بخش استراتژی و محصولات مرسدس بنز در این خصوص گفت: قوانین بازی برای ما تغییر کرده و ما در حال گذر به مرحله تولید گازهای گلخانهای در حد صفر هستیم.
ثمره این استراتژی و فعالیت، تولید پلتفرم خودروهای تمام الکترونیک و مقیاسپذیر تا پایان دهه جاری خواهد بود. اما پیش از این نیز مرسدس بنز اعلام کرده بود که از سوختهای سلولی هیدروژنی برای خودروهای پلاگین هیبریدی در خط تولید انبوه GLC مدل ۲۰۱۷ استفاده خواهد کرد.
اشتارک در این خصوص میگوید: از میان ۳۰۰ دستگاه خودروی حاضر در جادهها حتی یک مدل الکترونیک نیز دیده نمی شود و ۹۹ درصد مشتریان هنوز به دنبال موتورهای اشتعالی می گردند.
این برنامه شامل حفظ و توسعه فناوریهای "سنتی" شامل الکترونیک ۴۸ ولتی، ژنراتورهای شروعکننده یکپارچه، کمپرسورهای الکتریکی و هیبریدیزاسیون توسعهیافته میشود. این طرح ابتدا روی مدلهای احیاء شده ۵۰۰e کلاس S در سال آینده آغاز خواهد شد.
خودروسازان متعهد شدهاند تا متوسط حجم تولید CO۲تا سال ۲۰۲۰ را به کمتر از ۶۵ گرم در کیلومتر برسانند و شاید افزایش تولید خودروهای الکتریک، تنها راه حل این موضوع باشد.
ورود نسل سوم خودروهای تمام برقی مرسدس بنز با گزینهها و امکانات متفاوت، اعتباری جدید برای ساخت و توسعه پلتفرمهای هیجانانگیز و کاربردی در این زمینه محسوب میشود.
تولید نخستین خودروی سوخت سلولی و پلاگین هیبریدی جهانپیش از هر چیز این سوال مطرح است که مرسدس چگونه میخواهد، خودروی سوخت سلولی و پلاگین هیبریدی خود را در ظاهر یک SUV GLC در سال آینده وارد بازار کند.
فرضیه موجود در این موضوع، این است که اگر نتوانید یک سوخت سلولی مورد نظر را در شرایطی خاص پیدا کنید، حتما میتوانید در کنار یک شارژ کننده پلاگین توقف کنید. باتری خودرو نیز میتواند شما را تا ۵۰۰ کیلومتر جابهجا کند. از طرفی ژاپن نیز متعهد شده تا با کمک آلمان تا سال ۲۰۲۳ بیش از ۴۰۰ سکوی سوخت هیدروژنی را در نقاط مختلف بسازد.
در مقایسه با سوختهای قبلی که روی مدلهای قبلی کلاس B مورد استفاده قرار میگرفت، باتری مورد استفاده ۳۰ درصد کوچکتر و ۴۰ درصد قدرتمندتر است. بهرهوری این باتریها نیز ۳۰ درصد بیشتر بوده و ۹۰ درصد پلاتینیوم کمتری در آن به کار رفته تا در کاهش هزینهها موثر باشد.
تمامی مشخصه باتری و محفظه سوخت، با عملکرد سوخت متناسب است و این امکان را ایجاد می کند که بتوان آن را در مدلهای دیگر مرسدس به کار گرفت. برای بنز با قابلیت حرکت چرخهای عقب، آسان خواهد بود که مخزن T شکل سوخت سلولی را که در مرکز در عقب خودرو قراردهد یا آن راجایگزین مخزن سوختهای معمولی کند.
سلول سوخت GLC به یک موتور الکتریک متصل به چرخهای عقب نصب خواهد شد. مرسدس هنوز در خصوص قیمت این خودرو اطلاعاتی نداده است اما شما میتوانید سفارش خرید خود را به نمایندگیهای شرکت بدهید، هر چند تا سال ۲۰۱۸ به دستتان نمیرسد.
در مدلهای احیاء شده S۵۰۰e که در سال آینده به فروش میرسد یک باتری هیدروژنی مشابه مجموعه GLC به خودروهای بنز اضافه خواهد شد. این گزینه در همان سال به عنوان یکی از موارد فیسلیفت جدید معرفی میشود و میتواند خودرو را تا ۵۰ کیلومتر جابهجا کند. این باتریها به واسطه استفاده از فناوری های ویژه ۵۰ درصد بیشتر از انواع تولید شده در سال ۲۰۱۳ بهرهوری دارند. از طرفی قدرت شارژ بدون سیم و از راه درو این باتریهای سوختی نیز وجود دارد. امید است این قابلیت به تشویق مردم برای خرید خودروهای الکتریک بیشتر منجر شود. خودروها در این سیستم در کمتر از ۲ ساعت شارژ خواهند شد.
مدل S۵۰۰ بنز همچنین به یک موتور سه لیتری بنزینی با فیلترهای توسعه یافته برای کمک به محیط زیست نیز مجهز است.
برگرفته از :
عصرایران